CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" | PETRU RUSET, DIRECTOR GENERAL, SIEMENS ENERGY ROMÂNIA: Cele cinci adevăruri incomode despre tranziţia energetică

S.B.
Companii / 6 octombrie 2022

Cele cinci adevăruri incomode despre tranziţia energetică

Combustibilii fosili sunt un răspuns, sursele regenerabile nu vin gratuit, tehnologia nu este problema, infrastructura este o problemă şi nu putem face toate acestea singuri. Acestea sunt cele 5 adevăruri incomode despre tranziţia energetică, consideră Petru Ruset, Managing Director la Siemens Energy România.

"Vorbim mult aici, în Europa, despre tranziţia energetică, dar, în perioada următoare, combustibilii fosili reprezintă un element cheie al securităţii noastre energetice, pentru simplul fapt că nu există o soluţie de rezervă pentru intermitenţa surselor regenerabile care nu implică gaz. Pentru fiecare 1 MW de energie pe bază de combustibili fosili pe care îl închidem, avem nevoie de 3 MW de energie din surse regenerabile, deoarece sursele regenerabile sunt intermitente. Prin urmare, gazul metan ar putea acoperi astfel de intermitenţe şi ar putea reduce cu 70% emisiile de carbon în următorul deceniu, deoarece tehnologia pentru acest combustibil continuă să fie în curs de dezvoltare", explică Petru Ruset.

De aceea, atunci când vorbim despre instalaţiile de gaz, prima întrebare pe care trebuie să ne-o punem este dacă pot funcţiona şi cu hidrogen. Până în 2030, turbinele cu gaz de la Siemens Energy vor fi gata să funcţioneze cu hidrogen în proporţie de 100%. Dar până atunci avem nevoie de soluţii care pot avea un impact imediat astăzi.

În ceea ce priveşte energia alimentată cu hidrogen, directorul general al Siemens Energy România spune că acum tehnologia nu este problemă pentru Siemens Energy. "Problema este infrastructura. Lipsa unui răspuns rapid în infrastructura de transport şi stocare a energiei poate duce la imposibilitatea conectării tuturor instalaţiilor de producere a energiei în viitor", adaugă Petru Ruset.

"În ultimii 10 ani, am lucrat la un singur proiect pe hidrogen, care însă a început cu o licitaţie ce a inclus condiţii ferme privind eficienţa tehnologiei. Din fericire, acest proiect va fi conectat la reţea anul viitor. Acesta ar fi primul proiect din ultimii 20 de ani care nu a fost construit doar pe criteriul celui mai mic preţ", spune reprezentantul Siemens Energy.

Referindu-se la surse regenerabile, Petru Ruset explică faptul că, pentru a le adopta la scară largă, Guvernele şi sectorul privat trebuie să investească mult mai mult în reţea şi în stocare.

"Pentru a reuşi în efortul de tranziţie energetică, avem nevoie de toţi jucătorii de tehnologie, de finanţatori, de guverne şi autorităţile de reglementare să lucreze împreună. Putem face tranziţia la surse regenerabile, dar nu o putem face singuri", adaugă el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb